Niezwykłe połączenie kremowego sera Camembert i niebieskiego sera pleśniowego Gorgonzola. Posiada on porost białej pleśni, pod którym znajduje się przerost pleśni niebieskiej. Delikatny, kremowy, maślany, wyraźnie wyczuwalny grzybowy smak i aromat. Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, całość zapakowaliśmy w elegancki, drewniane pudełko. Idealny na prezent, doskonały na deskę serów. Posiada 2 […]
Pakowany jest w plastikowe pojemniczki o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12dni Twaróg kozi pełnotłusty Biały, świeży i bardzo puszysty ser produkowany z niepasteryzowanego, pełnotłustego mleka o lekko grudkowatej konsystencji. Dostępny jest w różnych wersjach smakowych: – bez przypraw – z pomidorem, bazylią i czosnkiem – z czosnkiem niedźwiedzim – z koprem i chrzanem […]
Ricotta to miękki, niedojrzewający ser tworzony na bazie serwatki koziej pozostałej po produkcji serów podpuszczkowych, niesolony. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów. Pakowana w pojemnik plastikowy o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12 dni
Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Ser kozi podpuszczkowy z przyprawami Ser a’la koryciński z dodatkiem suszonych ziół tj. pomidora, papryki, chili, czosnku niedźwiedziego, czosnku, bazylii, kopru, czarnuszki, papryki słodkiej wędzonej, ziół prowansalskich. Miękki ser, słony, lekko kwaśny, wyróżnia się dużym doprawieniem przyprawami. Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia. Pakowany […]
Ser kozi Witek Ser półtwardy produkowany na wzór sera Morbier. Posiada miękką, rudą skórkę (efekt pielęgnacji na maź). Jego cechą charakterystyczną jest czarna bruzda popiołu biegnąca przez środek okrągłego bloku. Ser dojrzewa minimum jeden miesiąc w specjalnych warunkach zachowujących wysoką wilgotność i temperaturę ok 12 stopni Celsjusza. Jego smak zależy od czasu dojrzewania. W początkowym […]
Ręcznie wyrabiany ser kozi. Dostępny z miętą lub bez. Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Jest to ser półtwardy o jasnej barwie, nie posiada skórki ani oczek. Polecamy podawać go w postaci grillowanej lub smażonej. Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia. Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki […]
Ręcznie wyrabiany ser kozi na wzór Goudy bez przypraw lub z różnorodnymi i aromatycznymi dodatkami:
– orzechem włoskim
– czosnkiem niedźwiedzim
– prażoną czarnuszką
– kozieradką
– pomidorem
– papryką słodką czerwoną
Delikatne, aksamitne i kremowe wnętrze sera o wyraźnie wyczuwalnym grzybowym aromacie osłonięte jest czarną od popiołu skórką. Tą natomiast dokładnie otula charakterystyczna dla serów Camembert biała pleśń. Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, zapakowaliśmy eleganckie drewniane pudełko. Idealny na prezent, doskonały na deskę serów Posiada 1,5 miesiąca przydatności do spożycia, waży ok […]
Ręcznie wyrabiany ser kozi na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego. Bez wątpienia jeden z najlepiej sprzedających się u nas serów. Już po kilku dniach od produkcji zachwyca smakiem i aromatem. W konsystencji jest klasowany pomiędzy fetą a serkiem topionym. Jest miękki i kremowy, lekko kwaskowy, pikantny, słony, rozpływający się w ustach. Bardzo często wykorzystywany do deski […]
Półtwardy i łagodny ser Caciotta dojrzewający w towarzystwie wytrawnego wina i orzechów włoskich, o minimum trzy tygodniowym okresie dojrzewania. Ser o miękkiej skórce i delikatnym wnętrzu. Pachnie i smakuje dojrzałym serem i zarazem winem. Chociażby ze względu na kolor skórki jest idealny na deskę serów Posiada cztery miesiące przydatności do spożycia. Pakowany jest w specjalnie […]