Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek.
Ser kozi podpuszczkowy z przyprawami
Ser a’la koryciński z dodatkiem suszonych ziół tj. pomidora, papryki, chili, czosnku niedźwiedziego, czosnku, bazylii, kopru, czarnuszki, papryki słodkiej wędzonej, ziół prowansalskich. Miękki ser, słony, lekko kwaśny, wyróżnia się dużym doprawieniem przyprawami.
Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia. Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki próżniowe w klinek o gramaturze ok 0,22kg.
Zalety użycia termokurczliwych torebek barierowych:
– zachowanie naturalnego wyglądu i utrzymanie świeżego smaku
– możliwość obejrzenia całego produktu bez konieczności jego otwierania
– wydłużenie terminu przydatności do spożycia do kilku miesięcy
– zapobieganie utracie masy oraz rozwojowi niepożądanych pleśni i drożdży