Gospodarstwo Rolne Emilia i Krzysztof Witkowscy
Ławy 13A, 87-500 Rypin, woj. kujawsko-pomorskie
513 724 764
Zadzwoń do nas

Produkty

Nasze produkty można nabyć w przydomowym sklepie w gospodarstwie, na licznych bazarach i sklepach a także wysyłkowo. Ciągle się rozwijamy, uczymy poprzez uczestnictwo w szkoleniach, wyjazdach.

Ser z mleka krowiego „Naturalny”

Ser z mleka krowiego „Naturalny” Wyjątkowo aromatyczny ser z mleka krowiego dojrzewający min. trzy tygodnie w dużych pięciokilogramowych kręgach. Posiada jędrny miąższ, jest kremowy z lekką kwasowością połączoną ze słodyczą. Jego cechą charakterystyczną jest czarna bruzda ...

ALMA z mleka krowiego

ALMA z mleka krowiego Miękki ser do którego produkcji używa się mleka z wypasu łąkowego od krów rasy holsztyńsko- fryzyjskiej. Do jeszcze ciepłego mleko prosto z udoju wprowadzamy pożyteczne bakterie i pleśnie, oraz naturalną podpuszczkę cielęcą. ...

Ser Rudy – krowi

Ser Rudy – krowi Ser wytwarzany z jeszcze ciepłego niepasteryzowanego mleka krowiego. Jest pieczołowicie pielęgnowany, codziennie obracany i myty solanką. Trwa to minimum miesiąc. Powstał w 2022 i od razu zrobił rabanu na rodzimym podwórku serowarskim ...
ser pleśniowy

Trzy Pleśnie

Niezwykłe połączenie kremowego sera Camembert i niebieskiego sera pleśniowego Gorgonzola. Posiada on porost białej pleśni, pod którym znajduje się przerost pleśni niebieskiej. Delikatny, kremowy, maślany, wyraźnie wyczuwalny grzybowy smak i aromat. Z myślą o tym, że ...
twaróg kozi półtłusty

Twaróg kozi pełnotłusty

Pakowany jest w plastikowe pojemniczki o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12dni Twaróg kozi pełnotłusty Biały, świeży i bardzo puszysty ser produkowany z niepasteryzowanego, pełnotłustego mleka o lekko grudkowatej konsystencji. Dostępny jest w różnych wersjach ...

Ricotta

Ricotta to miękki, niedojrzewający ser tworzony na bazie serwatki koziej pozostałej po produkcji serów podpuszczkowych, niesolony. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów. Pakowana w pojemnik plastikowy o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12 dni

Podpuszczkowy z przyprawami

Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Ser kozi podpuszczkowy z przyprawami Ser a’la koryciński z dodatkiem suszonych ziół tj. pomidora, papryki, chili, czosnku niedźwiedziego, czosnku, bazylii, kopru, czarnuszki, papryki słodkiej wędzonej, ...

Ser kozi Witek

Ser kozi Witek Ser półtwardy produkowany na wzór sera Morbier. Posiada miękką, rudą skórkę (efekt pielęgnacji na maź). Jego cechą charakterystyczną jest czarna bruzda popiołu biegnąca przez środek okrągłego bloku. Ser dojrzewa minimum jeden miesiąc w ...
ser kozi halloumi

Halloumi

Ręcznie wyrabiany ser kozi. Dostępny z miętą lub bez. Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Jest to ser półtwardy o jasnej barwie, nie posiada skórki ani oczek. Polecamy podawać go w ...
ser kozi na wzór goudy

Ser kozi na wzór Goudy

Ręcznie wyrabiany ser kozi na wzór Goudy bez przypraw lub z różnorodnymi i aromatycznymi dodatkami: – orzechem włoskim; – czosnkiem niedźwiedzim; – prażoną czarnuszką; – kozieradką; – pomidorem; – papryką słodką czerwoną. Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, ...
camembert w popiele

Camembert w popiele

Delikatne, aksamitne i kremowe wnętrze sera o wyraźnie wyczuwalnym grzybowym aromacie osłonięte jest czarną od popiołu skórką. Tą natomiast dokładnie otula charakterystyczna dla serów Camembert biała pleśń. Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, ...

Bosy Antek

Ręcznie wyrabiany ser kozi na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego. Bez wątpienia jeden z najlepiej sprzedających się u nas serów. Już po kilku dniach od produkcji zachwyca smakiem i aromatem. W konsystencji jest klasowany pomiędzy fetą a ...

Caciotta

Półtwardy i łagodny ser Caciotta dojrzewający w towarzystwie wytrawnego wina i orzechów włoskich, o minimum trzy tygodniowym okresie dojrzewania. Ser o miękkiej skórce i delikatnym wnętrzu. Pachnie i smakuje dojrzałym serem i zarazem winem. Chociażby ze ...