Ricotta to miękki, niedojrzewający ser tworzony na bazie serwatki koziej pozostałej po produkcji serów podpuszczkowych, niesolony. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów. Pakowana w pojemnik plastikowy o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12 dni
Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Ser kozi podpuszczkowy z przyprawami Ser a’la koryciński z dodatkiem suszonych ziół tj. pomidora, papryki, chili, czosnku niedźwiedziego, czosnku, bazylii, kopru, czarnuszki, papryki słodkiej wędzonej, ziół prowansalskich. Miękki ser, słony, lekko kwaśny, wyróżnia się dużym doprawieniem przyprawami. Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia. Pakowany […]
Ser kozi Witek Ser półtwardy produkowany na wzór sera Morbier. Posiada miękką, rudą skórkę (efekt pielęgnacji na maź). Jego cechą charakterystyczną jest czarna bruzda popiołu biegnąca przez środek okrągłego bloku. Ser dojrzewa minimum jeden miesiąc w specjalnych warunkach zachowujących wysoką wilgotność i temperaturę ok 12 stopni Celsjusza. Jego smak zależy od czasu dojrzewania. W początkowym […]
Delikatne, aksamitne i kremowe wnętrze sera o wyraźnie wyczuwalnym grzybowym aromacie osłonięte jest czarną od popiołu skórką. Tą natomiast dokładnie otula charakterystyczna dla serów Camembert biała pleśń. Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, zapakowaliśmy eleganckie drewniane pudełko. Idealny na prezent, doskonały na deskę serów Posiada 1,5 miesiąca przydatności do spożycia, waży ok […]