Niezwykłe połączenie kremowego sera Camembert i niebieskiego sera pleśniowego Gorgonzola. Posiada on porost białej pleśni, pod którym znajduje się przerost pleśni niebieskiej. Delikatny, kremowy, maślany, wyraźnie wyczuwalny grzybowy smak i aromat. Z myślą o tym, że jest to ser wyjątkowy, całość zapakowaliśmy w elegancki, drewniane pudełko. Idealny na prezent, doskonały na deskę serów. Posiada 2 […]
Ricotta to miękki, niedojrzewający ser tworzony na bazie serwatki koziej pozostałej po produkcji serów podpuszczkowych, niesolony. Ricotta jest jednym z najmniej kalorycznych serów. Pakowana w pojemnik plastikowy o gramaturze 0,21kg, termin przydatności do spożycia 12 dni
Ręcznie wyrabiany ser kozi. Dostępny z miętą lub bez. Wytwarzany z pełnego, niepasteryzowanego, nienormalizowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek. Jest to ser półtwardy o jasnej barwie, nie posiada skórki ani oczek. Polecamy podawać go w postaci grillowanej lub smażonej. Posiada trzy miesiące przydatności do spożycia. Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki […]